• středa 12. června 2024
  • Klub

Ročník 2012 vyrazil do Calgary, kromě vlastních zápasů stihl i NHL

Mládežníci Hokejového klubu Opava vyrazili před časem do kolébky hokeje. V Kanadě strávili necelé dva týdny v Calgary a jeho okolí. Kromě utkání s kanadskými talenty zavítali také na zápas NHL mezi Calgary a Seattlem. Více už v reportáži trenérů níže.

Zájezdu do hokejově zaslíbené země a reprezentace našeho klubu se zúčastnilo 12 hráčů a 2 brankáři (D. Otipka, M. Grygar, D. Martínek, E. Muczka, H. Abid, S. Hrudek, M. Hrbáč, J. Režnar, J. Korph, K. Grodecký, T. Hlaváč, A. Stošek a J. Žurek, F. Grohman). Kanada byla velkou zkušeností a zážitkem pro všechny naše hráče, kteří měli tu možnost si zahrát celkem 10 zápasů ve 13 dnech proti klukům z různých úrovní. Pět z nich se nám podařilo vyhrát a pětkrát jsme prohráli. Hokej jsme si zahráli i na přírodních kluzištích v parcích nebo na jezeru Lakelouise.

Některé aktivity byly i mimo led. Například jsme navštívili Calgary Tower, byli jsme se podívat v Zoo nebo ve velkém hokejovém obchodě. Třešničkou pak byl zápas NHL mezi Calgary a Seattlem. Kluci se pak potkali s hráčem Flamesa slovenským reprezentantem Martinem Pospíšilem. Padalo mnoho různých otázek a odpovědí, které možná v budoucnu pomůžou našim klukům v hokejovém růstu. Děti navštívily také dětskou hernu RECROOM. V závěru pobytu jsme měli možnost se podívat do národního parku a města Banff. Celá akce byla organizována ve spolupráci s velice prestižní organizací Calgary Hockey a také s Czech Business Association of Canada. Poděkování patří HK Opava, Městu Opava a také rodičům dětí.

Lukáš Vnenk a Vojtěch Adamík, trenéři mládeže

Podívejte se na fotky z cesty našich mládežníků.