• pondělí 11. března 2024
  • Jan Šimek | FOTO: Luboš Vácha, bkhb.cz

Play-off startuje, Slezan vyzve Havlíčkův Brod. Zdráhal chce tým dostat do transu

Základní část druhé ligy je minulostí, vyřazovací boje se hlásí o slovo. Opavští hokejisté, kteří v dlouhodobé části obsadili čtvrtou pozici, v osmifinále play-off změří síly s Havlíčkovým Brodem. Úvodní duel je na programu už v úterý 12. března od 18:00 hodin na krnovském ledě.

„Budu se snažit kluky co nejlépe namotivovat, ale myslím, že play-off samotné je už tak dostatečnou motivací. Věřím, že tenhle tým je play-offový. Umí zarvat a být pro soupeře nepříjemný, ale uvidíme na ledě. Chtěl bych kluky dostat do transu, abychom tím všichni žili a play-off pro nás bylo v následujících dnech to úplně nejvíc,” říká na úvod opavský kouč Pavel Zdráhal.

V základní části měl lepší vzájemnou bilanci soupeř, Havlíčkův Brod dokázal nad Opavou třikrát vyzrát. „V hlavách to možná je, ale pro mě je teď o to větší motivace Brod porazit. Vyhráli jsme s nimi první zápas doma, kdy jsme odevzdali velmi dobrý výkon,” vrací se Zdráhal k zářijovému otevíracímu duelu sezony.

„V Brodě jsme dvakrát prohráli, kdy jsme nepřevedli ani z poloviny výkon jako doma. Jednou to pro nás byl dvojzápas, kdy jsme hráli v únavě, podruhé jsme hráli dost lehkovážně a prohráli jsme nešťastným gólem po odrazu od mantinelu. Očekávám vyrovnanou sérii a věřím, že bude mít šťastný konec pro nás,” hlásí Zdráhal.

V čem je síla Bruslařů? „Mají velmi šikovné útočníky schopné dávat góly, jsou bodoví. Play-off je ale vždy o brankářích a obranách. Musíme proto hrát co nejlépe ze zabezpečené defenzivy a umět trestat chyby soupeře,” velí trenér Slezanu.

Opavští na rozdíl od předchozích let hrají vzhledem k rekonstrukci zimního stadionu své domácí zápasy v Krnově. I tam je ale podporuje řada příznivců. „Klukům bych moc přál, abychom zažili podobnou atmosféru jako před dvěma roky, když postoupili do finále. Byl jsem se tehdy na tom hokeji podívat a z té atmosféry, kterou diváci vytvořili, mi běhal mráz po západech. Rád bych, aby se i lidé, kteří nás sledují zpovzdálí, rozhodli přijít a podpořit nás v play-off,” přeje si Zdráhal.

Slezany čeká náročný program, zápasy se hrají co druhý den, plus je potřeba připočítat cestování. „Na druhou stranu tréninky, které bychom měli, budou spíš dobrovolné pro mladší a méně vytížené hráče. U těch starších to nechám na výkonu a na nich, jak si to rozhodnou. Když v zápase necháme duši, bude na nich, zda si vezmou volnou, nebo se půjdou vybruslit,” vysvětluje.

Pozitivní zprávou je, že opavský tým je na startu play-off zdravotně v pořádku. „Až na Honzu Thiela, který je dlouhodobě zraněný zhruba od prosince, jsme kompletní. Honza nám chybí, ale už jsme bez něj delší dobu a víme, že s ním do konce sezony nemůžeme počítat, takže věřím, že jsme připraveni,” uzavírá Pavel Zdráhal.

Úvodní duel osmifinálové série startuje v Krnově již v úterý 12. března od 18:00 hodin, přijďte podpořit opavské hokejisty!

Informace o vstupném

plné vstupné – 100,- Kč
poloviční vstupné (ženy, ZTP, důchodci a děti 12-18 let) – 50,- Kč

Program osmifinálové série

úterý 12. března: HC Slezan Opava – BK Havlíčkův Brod (18.00)
čtvrtek 14. března: BK Havlíčkův Brod – HC Slezan Opava (18.00)
sobota 16. března: HC Slezan Opava – BK Havlíčkův Brod (17.00)
pondělí 18. března: BK Havlíčkův Brod – HC Slezan Opava (18.00)
středa 20. března: HC Slezan Opava – BK Havlíčkův Brod (18.00).

Slezan hraje své domácí zápasy na ledě krnovské Krystal arény. Osmifinálová série se hraje na tři vítězná utkání.