• středa 06. března 2024
  • Jan Šimek, Filip Lefenda | FOTO: Michal Polák, hc-havirov.cz

Základní část míří do finiše. Slezan vyzve lídra z Havířova

Opavské hokejisty čeká ve středu 6. března od 18:00 hodin předposlední zápas základní části druhé ligy. Na krnovském ledě vyzvou lídra soutěže z Havířova. Dokážou jej překvapit?

Opava má za sebou nepovedený víkend, kdy v sobotu prohrála na ledě Techniky Brno 2:5 a netradičně v neděli padla ve Žďáru nad Sázavou. „Bohužel jsme opět pokračovali v trendu z posledních zápasů s tím rozdílem, že do půlky zápasu jsme byli jednoznačně lepším týmem. Měli jsme více šancí, ale ty jsme bohužel neproměnili,” řekl po nedělním duelu kouč Slezanu Pavel Zdráhal.

„Soupeř nás provokoval, my jsme to opětovali, což bylo přesně to, co domácí chtěli. Když vedeme, nemáme se soustředit na šarvátky, ale na to, abychom zápas vyhráli. Nechali jsme se rozhodit úplnými mikroblbostmi, přišel faul, pak další na pět minut, což rozhodlo o tom, že se ze Žďáru vracíme s prázdnou,” doplnil Zdráhal.

Opava navzdory dvěma porážkám v řadě drží čtvrtou pozici, v závěrečných dvou kolech tak má stále o co hrát. Na třetí Hodonín ztrácí pouhé dva body, přičemž na pátý Havlíčkův Brod má poměrně komfortní pětibodový náskok. Lídrem opavských statistik je šestadvacetiletý útočník Tomáš Rousek s 54 kanadskými body za 23 gólů a 31 asistencí.

Havířov je suverénem východní skupiny a žhavým kandidátem na postup do Chance ligy. AZet dosud prohrál po základní hrací době pouze dvě letošní utkání. Na čele má se 110 získanými body náskok 24 bodů před druhým Vyškovem, a již delší dobu má tak jistotu vítěze základní části.

Právě s Vyškovem se Havířov utkal v minulém kole a na venkovním ledě utrpěl překvapivou porážku 3:7. Není překvapením, že lídr soutěže má ve svém středu dva nejproduktivnější hráče celé ligy. Jsou jimi forvardi Tomáš Franek (43+42) a David Klimša (30+50). V TOP 10 kanadského bodování jsou rovněž Daniel Spratek (17+42) a Jan Křivohlávek (18+38).

„Sami víme, kde se v tabulce nachází Havířov. Poslední zápas navíc prohrál, takže se v duelu s námi bude chtít rehabilitovat. My jsme trochu potlučeni, v neděli jsem dal Rouskovi se Stuchlíkem volno. Teď ho možná dostanou další kluci,” prozradil opavský kouč Pavel Zdráhal.

„Zápas samozřejmě nejdeme prohrát, budeme se snažit něco uhrát. Jsou dvě kola do konce základní části, a pokud chceme udržet čtvrté místo, potřebujeme z nich urvat alespoň dva body, abychom měli v play-off výhodu domácího prostředí,” velí Zdráhal.

Duel mezi opavskými hokejisty a Havířovem startuje ve středu 6. března v 18:00 hodin na ledě krnovské Krystal arény. Pokud nevyrazíte Slezan podpořit osobně na místo, můžete průběh utkání sledovat tradičně prostřednictvím on-line přenosu na serveru Onlajny.com.